Son zamanlarda ölüm olaylarıyla, parasını kaybeden insan hikayeleriyle karşımıza çıkan Metin 2 bilgisayar oyunu ilk olarak 2005 yılında piyasaya sürülmüş ve hızla yayılmıştır. Oyun 2006 yılında game forge satın alarak Almanya’da beta olarak Avrupa’daki hikayesine başladı. Ardından birçok yabancı dilde tüm Avrupa’ya ve dünyaya yayılan oyun dünyada 150 milyona yakın oyun sever tarafından oynanmaktadır. Daha sonra ise ücretlendirmeler ile sistem daha etkin hala getirildi.
Oyun Uzak doğuda var olan 3 büyük medeniyette geçmektedir. Her oyuncu kendine en uygun karakteri seçerek savaşçı, Ninja, Sura ya da Şaman olarak oyuna başlamaktadır. Ancak oyuncuların çoğunluğu savaşçı rolünü seçmektedir çünkü savaşçının güçlü zırhları ve her iki eliyle silah kullanabilme özellikleri vardır. Ninjalar ise daha çok suikastçı olarak belli özelliklere sahip karakterlerdir. Sura ise büyücülük özelliğiyle kötülük saçan, kendisini sihirli kelimelerle güçlü kılan bir karakterdir. Şamanlarsa mistik güçleri olan karakterleri sembolize eder. Oyundaki imparatorluklar ise siyasi anlaşmazlıklar ve dünyayı ele geçirme taktikleri üzerine savaşlar kurmaktadır.
Yasaklanan Metin 2 Oyununun Etkileri
Ancak oyun bu karakterler ya da imparatorluklar sayesinde veya geliştirici stratejiler ile değil, en başta da değindiğimiz gibi ölümler ve trajedilerle insanların dikkatini çekerek popülerleşmiştir. Hatta oyuna dahil olan kişilerin gerçek hayatlarında asosyalleşmesi, arkadaş ortamlarından kopması, hırsızlık yapmaya başlamaları, ileri derecede sinir ve şiddet eğilimi göstermeleri sonucunda oyun birçok ülkede yasaklanmıştır.