Monochroma, Türk geliştirici Nowhere Studios tarafından geliştiriliyor. Oyun sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yanında oyuncular ve dergiler tarafından ilgi toplarken son derece ilginç bir yapıya sahip. Oyunun senaryosu ve hikayesi hakkında hiçbir yazılı ya da sözlü anlatım bulunmuyor, oyun içinde de bulunmayacak. Bunla birlikte oyun önümüzdeki ay satışa sunulacak, ancak yeni ve şaşırtıcı haberler gelmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz Aralık ayından beri çıkması beklenen ancak daha önce çıkış tarihini kesin olarak açıklamayan geliştirici ekip, bu sefer Mayıs’ın ikinci yarısında oyunun PC için tüm dijital marketlerde çıkacağını duyurdu. Ayrıca oyun 17 ayrı ülkede elektronik mağazalar ve kitapçılarda satışa çıkacak ancak maalesef bu ülkeler arasında Türkiye yok. Bunun Türkiye’deki dağıtımcılarla ilgili bir sorun olduğunu kaydeden yapımcı Burak Tezateşer, koleksiyon amaçlı oyunun basılı versiyonunu ya da koleksiyoner edisyonunu edinmek isteyenlerin web siteleri üstünden bunu yapabileceklerini söyledi.
Geçen sene Kickstarter’da yapılan bir bağış kampanyasıyla elde edilen gelirle Monochroma, bağışlarla elde ettiğini, bağışlarla geri vermeye hazırlanıyor. Nowhere Studios, kendi web sitelerinde yapılan satış üzerinden elde edilecek gelirin bir kısmının yurtdışında Save The Children organizasyonuna, Türkiye’de ise Playstore üstünden yapılacak her satışın 5 TL’sinin Umut Çocukları Derneği’ne aktarılacağını duyurdu. Umut Çocukları Derneği Başkanı Ferhat Şahin bu kampanyanın gelirinin sokakta yaşamak zorunda olan çocukların topluma geri kazandırılmaları için kullanılacağını ve kampanyanın özellikle bu hassas konudaki farkındalığı artıracağını umut ettiklerini söyledi.
Yapımı konsept çalışmalarıyla beraber 3 yılı bulan ve 25 kişilik bir ekibin emeğiyle çıkabilen oyunun geliştiricileri öncelikli hedeflerinin 2014 sonbaharında oyunu Xbox One ve Playstation 4 sürümlerini hazırlamak olduğunu sonrasında ise yeni projelere odaklanmak ve oyun yapımının zorluklarını ve altyapı gereksinimlerini Türkiye’de yeni nesillere üniversiteler aracılığıyla anlatmak olduğunu duyurdu.